mec-design      interieuradvies      marianne ector
logoklein

Feng Shui

FengShui

Feng Shui is een meer dan 3000 jaar oude Chinese filosofie. 'Feng' betekent wind en 'Shui' water. Dit zijn 2 van de 5 elementen waarop de Feng Shui gebaseerd is. Alles staat in dienst van het creëren van harmonie en het stimuleren van de juiste energiestroom, ook wel Chi of Ki genaamd.

Er zijn 4 stromingen in de oude originele Feng Shui. In Nederland en de westerse wereld werken we met 2 vormen: de Intuïtieve Feng Shui en de Vormen Feng Shui. De Feng Shui vanuit de Chinese astrologie en de Windrichtingen Feng Shui zijn hier niet goed toepasbaar.
Feng Shui wordt steeds meer gebruikt en veel interieur-adviseurs maken er gebruik van. In vele facetten van het leven kun je trouwens Feng Shui toepassen maar ik wil het op deze site houden bij het interieur. Het huis waarin je woont zegt veel over jezelf. Iedereen heeft toch zijn eigen smaak qua woning en de inrichting ervan. Wanneer je huis in harmonie is, brengt dat ook harmonie in je leven. Obstakels worden opgeruimd en de levensenergie kan beter stromen. De invloed van je huis qua bouw en styling is veel groter dan menigeen denkt.

De 5 elementen van Feng Shui.

pentagon

De 5 elementen van de Feng Shui zijn Water, Hout, Vuur, Aarde en Metaal. Aan elk van deze elementen zijn kwaliteiten verbonden, zowel qua kleur, materiaal als functie. Deze 5 elementen komen terug in een rooster: de zogenaamde Ba Gua.

Dit rooster wordt op een bepaalde manier op de plattegrond van je huis gelegd en vandaar uit kijk ik hoe we de harmonie in je huis zoveel mogelijk kunnen stimuleren en bekijk ik of alle elementen op de juiste manier vertegenwoordigd zijn. Ook het stimuleren van een goede energiestroom wordt bekeken. Energie moet kunnen stromen en niet ergens doodlopen.

bke Ba Gua.

8, 5 en 2: aarde element
3 en 4: hout element
9: vuur element
6 en 7: metaal element
1: water elementpg

Ba Gua op plattegrond van een huis geplaatst.

Hoe ga ik te werk?

Voor een Feng Shui advies wil ik graag een goede plattegrond van de begane grond ontvangen. Om een goed ontwerp te kunnen maken vraag ik ook wat persoonlijke gegevens. Daaruit kan ik ook opmaken welk deel van je huis belangrijk voor je is. Tenslotte wil ik graag een beschrijving van de omgeving waarin je huis ligt omdat dat ook van belang is. Als het mogelijk is kom ik vervolgens bij je om ook de sfeer van het huis te kunnen proeven. Hierna werk ik een advies uit waarmee je aan de slag kunt.
Zolang je in dat huis woont kun je dat advies er steeds bij nemen als je iets wilt veranderen of vervangen. Zo werk je aan de harmonie in je huis en je leven. Het schema en ontwerp kun je trouwens ook doortrekken naar de andere verdiepingen. Een woning groeit met je mee in ontwikkeling. Een woning voor een jong gezin vraagt om andere accenten dan een woning voor mensen op leeftijd.

Feng Shui wordt ook in het bedrijfsleven veel gebruikt . Een bedrijf floreert duidelijk beter, er is minder ziekteverzuim en er worden betere prestaties geleverd wanneer voor de inrichting van het gebouw Feng Shui is toegepast. De 5 elementen krijgen in een bedrijfspand wel een andere invulling.

Om een indruk te geven….

Tenslotte geef ik een paar invalshoeken mbt je interieur om even een kleine indruk te geven wat Feng Shui inhoudt:

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de vele aspecten van Feng Shui. Feng Shui betekent voor mij ontwikkeling, creativiteit en harmonie.

Wil jij dat ook? Neem dan contact met mij op.

Dit kan zowel telefonisch als m.b.v. het contactformulier.

Tel. 06 51325538

Prijzen:
Advies begane grond: € 150,00
Gehele woning: € 200,00
Beperkt advies bijvoorbeeld kleur van een muur € 30,00


Facebook

 
 
KeMo PC Special © 2012-2021